Het team van de Lijnenspecialist | Premiumropes

Wedstrijdzeilers kennen de ware betekenis van samenwerken. Ieder heeft zijn eigen taak, maar de boot gaat geen kant op tenzij het hele team samenwerkt. Hoe beter de samenwerking, des te sneller vaart de boot.

De ‘Afterguard’

Bestaande uit eigenaar Jan-Willem Polman. Oprichter en inspirator van het team. Aan de keukentafel heeft hij letterlijk het boek geschreven over wat we hier elke dag doen. Op dit moment is het boek "Splitsen van moderne lijnen" vertaald in 7 talen en wereldwijd verkrijgbaar.

De boot besturen zonder bemanning is gewoon te veel werk, dus heeft Jan-Willem een navigator en een tacticus om hem te helpen de juiste koers te varen. Samen met Jeroen Baggerman en Peter Kniep vormt hij de ‘Afterguard’ van het team.

Zij klaren de klus of delegeren. Zij zijn de denkers en beslissers. Zij hebben de helikopterview over de hele operatie en bepalen het beste moment om overstag te gaan of de boot te laten gijpen. Het hoe en wanneer van de dagelijkse werkzaamheden laten ze over aan de rest van het team. Maar ze springen nog steeds graag bij wanneer het nodig is. Ze maken net zo goed deel uit van het team als ieder ander en het labelen van de pakjes aan het eind van de dag of helpen bij het splitsen.

yacht_rigging_4_kl
jw_jarig

De Trimmers

Een wijs man zei ooit 'de zeilen zijn het enige dat de boot voortbeweegt, de rest is weerstand'. Dit is de dagelijkse waarheid aan de bureaus van Sören, Onno en Renate. Zij zijn de trimmers van ons team en weten welke kant de wind op waait bij elke bocht in het parcours. Als je vragen hebt, kun je hier terecht. Samen vormen ze een goed afgestelde onderdeel in onze operatie. Dit is waar de printer de werkorders uitspuwt en waar de telefoons de hele dag rinkelen. Van de perfect uitgevoerde ‘hoist’ aan het begin van de dag tot de perfecte ‘drop’ als aan het einde van de dag de pakketten verzonden worden. Zij houden letterlijk alle touwtjes in handen.

yacht_rigging_2_kl

De Pit

Het echte centrum van de operatie. Het opperhoofd van de piano en de controleur van alle bestellingen die in behandeling zijn. Hij/zij staat tussen de trimmers en voordekkers in en is de rots in de branding voor de hele operatie. De pit weet precies aan welk (Premium) touw ze moeten trekken om de juiste splitser op te laten staan. Hij/zij komt snel in actie en in staat om snel een werkbare omgeving te creëren waarin iedereen een duidelijke taak heeft. Dit is een grote klus en daarom willen we ons pit-team uitbreiden met iemand die in staat is dit te organiseren.  

soren

De ‘Floaters’

De extra handen die onmisbaar zijn voor onze organisatie. Ze nemen het heft in handen, staan klaar om in te springen bij elke situatie die zich voordoet terwijl we met ons schip racen op het woelige water.  Ze trimmen en helpen op iedere plek waar en wanneer ze maar nodig zijn.

Ze kennen het magazijn door en door en vullen de schappen aan met producten die ze aan de werkbanken in elkaar zetten. Er zijn veel floaters in het team en ze komen en gaan elke week een paar uurtjes. Zij zijn de reden dat we op tijd leveren aan al onze klanten.

 

De voordekkers

Dit is echt een unieke onderdeel binnen ons team. Dit zijn de helden die onder alle omstandigheden lijnen netjes splitsen en de verstaging walst. Dit zijn de mannen en vrouwen die de 50mm landvasten voor superyachten net zo gemakkelijk hanteren als de 1,2 mm kitelijnen en elk touw daartussenin.

Met een duizelingwekkende snelheid en nauwkeurigheid splitsen deze rockstars alle dubbel en enkel gevlochten lijnen. Het goed getrainde team, de motor van de tuigerij, dat niet bang is voor de stapels orders die de PIT elke ochtend voor hen klaarlegt. Het werk is iedere dag af met tijd over voordat we bij de boei zijn dat het transportbedrijf is die de pakketten aan het eind van de dag komt ophalen.

Ze gebruiken woorden als splitsen, hot knife, spike, melken en lieren. Ze hebben hun handen vol aan de 400 meter spoelen Dyneema touw en zijn fijngevoelig met de 2 mm enkelvoudig gevlochten lijnen. Ze leveren altijd en hebben een oplossing voor alle lopend en staand want problemen. Ze adviseren de klant en komen met de oplossingen. Ze leven hun leven op het scherpst van de snede en doen dat goed.

sydney

Send us a message via Whatsapp

Chat with us